Shop Diagnostic

Shop diagnostic gebeurt op de winkelvloer en heeft als doel het optimaliseren van uw activiteiten met het oog op toename van het zakencijfer.
2 opties worden aangeboden ;

Mystery Shopping

GLOBAL SHOP AUDIT

Global Shop Audit heeft als doel het meten van de efficiëntie van uw medewerkers op de winkelvloer voor een netwerk winkels.
Op basis van uw briefing zal een SB medewerker een scenario opstellen en bezoeken uitvoeren, voor de gekozen winkelpunten, door zich voor te doen als een « normale » klant. Tijdens dat bezoek zullen verschillende criteria worden geëvalueerd: onderhoud winkel, ontvangst, aanwezigheid in de winkel, voorkomen medewerkers, verkoopsgesprek, afronden van de verkoop en het afscheid.

Naar aanleiding van deze bezoeken zal de SB medewerker een verslag opstellen per verkoopspunt waarin hij zijn ervaringen zal weergeven.

Deze bezoeken dienen u belangrijke informatie te verschaffen om u te helpen bij het opstellen van opleidingsprogramma’s of bestaande programma’s aan te passen. Bovendien kan deze informatie u eveneens helpen bij het voorbereiden van de evaluaties van uw medewerkers.

SPECIFIC SHOP AUDIT

Specific Shop Audit heeft als doel een specifiek en alleenstaand probleem voor één van uw verkoopspunten of met één van uw medewerkers (respect voor procedures, interne conflicten, managementkwaliteiten, diefstal,… ) op de winkelvloer te meten.

Op basis van een uitgebreide en specifieke briefing mbt uw vraagstelling zal een SB medewerker een scenario opstellen en het gekozen verkoopspunt bezoeken, door zich voor te doen als een « normale » klant. Tijdens dat bezoek zal de SB medewerker een professionele en transparante diagnose stellen over de aangegeven problematiek.

Naar aanleiding van het bezoek zal de SB medewerker een uitgebreid verslag opstellen en de nodige aanbevelingen maken.

Dergelijke bezoeken dienen u in staat te stellen correctieve en specifieke acties te ondernemen en u te helpen bij het voorbereiden van de evaluaties van uw medewerkers.